sâmbătă, 5 februarie 2011

Am revenit in 2011 cu: Sfaturile lu' fratemeo - sau trucuri 'medicale'




Daca tot m-am tinut de trucuri, hai sa continuu, asadar, astazi, felul principal: trucuri medicale! Le-am primit intr-o zi intr-un offline de la fratemeo si le-am pastrat pentru ca sunt niste chestii foarte utile. Azi m-am gandit sa le impart cu voi, poate va vor ajuta!

1. Scapati de durere de dinti fara sa deschideti gura! Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele "fara sa deschideti gura"? Va dau un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa deoarece s-a gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia. Este de ajuns sa masati zona dintre degetul mare si aratator cu un cub de gheata (sau o bucata). Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de "V" a mainii stimuleaza o regiune din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini. Un studiu canadian arata ca puteti incerca aceasta metoda si fara gheata, insa ar avea o eficienta cu 50% mai scazuta.

2. Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche! Cum nu puteti sa va scarpinati direct in gat, incercati sa rezolvati problema altfel - prin ureche. Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii care se afla in ureche, se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului. Acest spasm face ca gadilatura sa dispara.

3. S-a descoperit leac contra fricii de injectii. Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura. De ce? Pentru ca acest truc produce o crestere brusca si temporara a tensiunii in piept si in canalul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.

4. Cum sa stingeti arsurile la stomac: dormiti pe partea stanga, va sfatuiesc medicii gastroenterologi. Explicatia este simpla: cand dormiti pe dreapta, stomacul se afla mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului sa alunece spre gat. Cand stati intinsi pe stanga, stomacul este mai jos decat esofagul si gravitatia lucreaza in favoarea dumneavoastra.

5. Cum sa nu va mai curga sange din nas. Cand eram mici si ne curgea sange din nas, eram pusi sa ne tinem cu 2 degete de nas si sa ne intindem pe spate pana se oprea sangerarea. Cum altfel se mai poate rezolva aceasta problema fara sa atrageti privirile indiscrete? Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, sub varful buzei, si apasati cu putere pe bucata de material. "Sangele provine in special din partea anterioara a septului. Apasand aici, veti opri sangerarea", apreciaza medicii.

6. Cum sa scapati de ameteala. Ati baut cateva pahare si v-ati ametit? Tineti-va cu mana de ceva stabil. Mecanismul responsabil cu echilibrul se afla in urechea interna si pluteste intr-un fluid care are aceeasi densitate ca si sangele. Cum alcoolul dilueaza sangele, se modifica si structura lichidului, fapt care afecteaza echilibrul. Asadar, creierul este dezorientat si are nevoie de o confirmare, care, in cazul de fata, este data de simtul tactil. In felul acesta, punand mana pe un obiect stabil, va veti recapata echilibrul.

7.Cum sa tineti inima in frau. Nu o lasati sa o ia la galop! Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu va stiti suferind de inima, puteti incerca sa apasati usor carotida imediat sub mandibula. Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.

8. Preveniti miopia! Miopia are rareori o cauza genetica, sustin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauza prea mult timp petrecut in fata computerului. Asadar, ca sa nu aveti probleme, ar fi bine ca de cateva ori pe zi sa inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va. Intinzandu-va si relaxandu-va bicepsii si glutealii puteti pacali muschii involuntari, precum cei ai ochilor, sa se relaxeze.


Cateva le cunosteam si eu, insa expuse asa cu mi le-a 'pasat' frate-meo parca sunt mai complete.

Enjoy!

PS: Merci fratemeo!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Frate-to iti scrie si-ti multumeste de sfaturi, el le uitase. Dar mai sunt si alte sugestii:

1.Puteti scapa de durere de dinti fara sa deschideti gura si altfel. va oferiti drept voluntar intr-o demonstratie de Taekwondo (cumnatu'îi bun la de-astea cereti lui sora-mea numaru' de tel. pentru programari).

2. "Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche!", Chestia este pe gat, sau in gat? Ok, este in gat, dar nu se stie in care din urechi sa ne scarpinam, asa ca daca e in functie de partea pe care este "gadilatura", folositi urechea din dreapta sau cea din stanga. Ramane o intrebare, daca chestia se intampla undeva pe mijloc, unde ne mai scarpinam? Ce sa mai spun despre mai sus sau mai jos.

3. S-a descoperit leac contra fricii de injectii. Eu sincer, nu pot tusi atunci, ca nu-mi dau seama cand ma impunge cu acul si tusesc mereu in defazaj. Mereu ma ia prin surprindere, iar dupa aceea, nu imi surade ideea s-o fac cand am acul in fund. Mi-e frica pana la capat, apoi pot tusi, linistit. Chestia asta merita incercata, dar cu o asistenta medicala indulgenta, ca de nu... zice ca incercati sa trisati si alege un ac mai lung.

4. contra gravitatii nu am nimic de obiectat. dar daca stomacul este pozitionat invers (ca in cazurile unora care au inima in partea dreapta)? Un sfat de asta i-ar ajuta nu gluma. Eu zic sa aveti o "conduita alimentara corecta" ca sa reiau ideea un ministru al sanatatii. Si sa aveti incredere in arta culinara ardeleneasca. Vikingii instalati in ardeal s-au integrat perfect in societatea din muntii apuseni. Ii gasiti la cluj, nu le fac reclama, ii cunoasteti. Daca sunteti student, cunoasteti cararea. 'Evitati consumul excesiv de ... etc" cunoasteri "proverbul"

5. In cazul unei hemoragii nazale. Daca ati avut note slabe la anatomie, sa nu cumva sa va incurcati in sfaturi, si sa confundati gingia de sus, sub varful buzei, cu carotida imediat sub mandibula.

6. O completare de ultima ora: acel obiect stabil nu trebuie sa fie in miscare. Buna explicatie, nu? Ce sfat va propun daca sunteti beat si urcati in autobuz? Va tineti de ceva stabil (bara, nu?) , dar macar inchideti ochii, si cere-ti frumos soferului sa va indice statia la care doriti sa coborati.

7. Un tanar tinandu-se de carotida, ori este indragostit, ori a furat ceva. De aceea gestul trebuie sa fie discret, altfel nu mai aveti secrete pentru pentru nimeni, iar daca jucati poker, mai bine va scarpinati in ureche.

8. Un sfat: alegeti bine momentul "relaxarii", nu faceti asta cand scoateti bani de la bancomat.Iar pentru betivi, nu uitati, va tineti de un obiect stabil si fix in coordonate gps. Apoi inchideti cate un ochi, nu amandoi de-odata, stiti bine, ca daca sunt deschisi deodata dau erori de apreciere, pai e la fel si cu ei inchisi deodata.

Multumesc, Diana!

-marius- (cu "m" mic)

PS: propun un spatiu cu retete culinare! Ce parere ai?

Diana spunea...

Sincer am râs cu lacrimi!!! Si Marcel a râs dar nu cu lacrimi, cred ca e deshidratat...

Faza cu retetele culinare e deja in plan, la fel si o sectiune cu chestii funny.

Merci de comentariu, ne auzim cu vesti noi in curand!

Anonim spunea...

Super.Frumoase sfaturi si comentarii de te prapadesti de ras;

Trimiteți un comentariu