joi, 5 noiembrie 2009

Binaural Beats

Si pentru ca Ady sa fie mai relaxat si sa doarma linistit:

Recent am citit cateva articole despre ceea ce se denumeste ritmurile binaurale(binaural beats). Acestea induc creierului o stare de relaxare si coboara frecventa normala a undelor cerebrale care e de aprox. 20 Hz la aproximativ 7 Hz pentru a experimenta o relaxare totala.

Când semnale de frecvenţe diferite sunt aplicate, câte unul la fiecare ureche, creierul detectează diferenţele de fază dintre semnale.În condiţii normale o diferenţă de fază detectată dă informaţie în ceea ce priveşte direcţia. Creierul procesează această informaţie anomalică în mod diferit atunci când aceste diferenţe de fază sunt auzite cu căşti sau în difuzoare.

Răspunsul biologic efectiv la anumite sunete variate şi frecvenţe de vibraţie sonice s-a descoperit că au un efect direct asupra sistemelor fiziologice (ex. rata pulsului, respiraţia, GSR, dilatarea pupilei, EEG, EKG, temperatura corporală, etc).Descoperiri recente în tehnologie şi cercetare au adus o bogată informaţie în ceea ce priveşte formele de undă sonice şi efectele lor asupra corpului şi creierului. S-a născut astfel o nouă ştiinţă cea a psihoacusticii în paralel cu deja cunoscuta terapie prin muzică.

Undele sunt de mai multe tipuri, in functie de starile induse de la relaxare=Alpha, concentrare activa=Beta, activitate mentala ridicata cum ar fi frica, rezolvarea unei probeme=Gamma, la starea de vis= Theta, somn fara vise= Delta.

Cateva exemple de beat-uri binaurale:







-ENJOY-

2 comentarii:

adrian 7 spunea...

Prima imi place, imi aminteste de muzica indiana ;)

Diana spunea...

Dap, asa e, prima aduce a muzica amerindiana, care este si ea fffoarte relaxanta.

Trimiteți un comentariu